Imate li pitanje?
Kategorije
< Sve teme
Štampaj

TWS

TWS (True Wireless Stereo), odnosno, pravi bežični stereo koristi Bluetooth signale umesto žica ili kablova za prenos zvuka. TWS se razlikuje od bežičnih uređaja koji se fizički ne povezuju na izvor medija, ali se i dalje oslanjaju na fizičke veze kako bi se osiguralo da više delova uređaja može da funkcioniše zajedno. Bežične sportske slušalice koje su spojene žicom koja se omota oko vrata korisnika su odličan primer za to.

Uređaji koji koriste pravu bežičnu tehnologiju, s druge strane, su upravo to — potpuno bežični. Ne trebaju im žice za povezivanje sa uređajem izvora medija ili povezivanje jedne slušalice ili zvučnika sa drugim. Bluetooth čipovi uspostavljaju potpuno bežičnu vezu.

U zavisnosti od brenda iuređaja, različiti TWS uređaji se na različite načine povezuju sa medijskim izvorima. Mnoge TWS slušalice koriste jednu slušalicu kao primarnu vezu između izvora medija i druge slušalice. Slušalica broj jedan šalje signal izvornom uređaju, povezuje se, a zatim izvorni uređaj prosleđuje isti signal na slušalicu dva, pružajući impresivno iskustvo surround zvuka.

TWS - kako se tws slušalice povezuju
TWS – kako se tws slušalice povezuju

Drugi — kao Qualcomm-ov TrueWireless Stereo Plus — prvo uspostavljaju vezu između slušalica, kako bi uređaj izvora medija mogao da se poveže sa njima. Odatle, Bluetooth čip uređaja istovremeno šalje zvuk na slušalice jedan i dva. Ovo sprečava nepotrebno opterećenje samo jedne slušalice, poboljšava snagu veze i obezbeđuje jasniji zvuk.

Osnovne prednosti TWS-a


Prava bežična tehnologija nudi mnoge prednosti, ali prvenstveno je privlačna jer je zgodna i laka za korišćenje. Funkcionalnost bez kablova znači da se korisnici mogu slobodno kretati, bez brige da će se kablovi zapetljati u džepovima ili zapeti za kvake na vratima. Većina TWS uređaja ima Bluetooth domet do 10 metara, do kog i dalje održava jasnu vezu — što ih čini idealnim za rad u dvorištu ili vežbanje. TWS slušalice su takođe izuzetno jednostavne za uparivanje, jednostavne za upotrebu i imaju 75% duži vek trajanja baterije od tradicionalnih bežičnih slušalica.

Prava bežična tehnologija takođe nudi visokokvalitetni stereo zvuk i impresivno audio iskustvo. TWS isporučuje levi i desni audio kanal na povezani uređaj odvojeno, tako što dodeljuje levi kanal levoj slušalici, a desni kanal desnoj slušalici. Kada korisnici imaju obe slušalice, imaće jasan, oštar surround zvuk. Čak i ako korisnici nose samo jednu slušalicu, i dalje će imati potpuno audio iskustvo — zvuk nije podeljen, tako da ne zvuči kao da se instrumenti i vokali isporučuju na odvojene slušalice.

Uobičajene TWS aplikacije

Dok su slušalice trenutno najpopularniji proizvod za korišćenje prave bežične tehnologije, TWS nije ograničen samo na slušalice. TWS je, takođe, najnovija inovacija u tehnologiji Bluetooth zvučnika. TWS stereo uređaji se povezuju na glavni zvučnik pomoću pametnog telefona ili laptopa, a zatim se glavni zvučnik povezuje sa sekundarnim zvučnikom preko Bluetooth signala.

Ako je korisnik želeo da pušta muziku u svom domu tokom zabave, na primer, mogao bi da postavi jedan TWS zvučnik u dnevnu sobu, a drugi u trpezariju – projektujući muziku preko celog sprata. Prenosne baterije mogu da traju do 15 sati i proizvode zvuk kvaliteta surround zvuka bez sistema kućnog bioskopa. Takođe, većina pravih bežičnih stereo sistema dolazi sa daljinskim upravljačima koji podržavaju Bluetooth i omogućavaju korisnicima da premotavaju unapred, preskaču numere i podešavaju jačinu zvuka sa udaljenosti.

Prava bežična tehnologija je takođe primenjena na punjače. Kompanija za bežično punjenje Energous razvija tehnologiju pravog bežičnog punjenja, nazvanu WattUp, koja bi omogućila korisnicima da pune svoje uređaje jednostavnim postavljanjem na 4 metra od podloge za punjenje. WattUp je dobio sertifikat od Federalne komisije za komunikacije 2018. godine, a pravo bežično punjenje moglo bi biti spremno vrlo brzo.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostavite odgovor

Sadržaj
Korpa
Odaberi model
Scroll to Top
Ne propusti akcije i nove proizvode! Prijavi se na Stereokod bilten.
Independently verified
43 recenzije
0
VAŠA KORPA
  • No products in the cart.