Imate li pitanje?
Kategorije
< Sve teme
Štampaj

FAQ – Edifier zvučnici

FAQ - Edifier zvučnici - povezivanje sa subwooferom - rca y razdelnikDa, možete da koristite sabvufer sa našim aktivnim zvučnicima, ali sabvufer takođe mora da bude aktivan. Biće vam potreban RCA Y-razdelnik. Od audio izvora pokrenite jedan set RCA do zvučnika, a drugi set RCA do subwoofera. Imajte na umu da zvučnici bez sub-izlaza nemaju niskopropusni filter, tako da će nastaviti da reprodukuju bas frekvencije kada su povezani na subwoofer.

Od izvora ćete želeti da izvučete 2 jednostruka muška RCA razdelnika na dva ženska RCA razdelnika, jedan u levom kanalu, jedan u desnom kanalu.

Koristeći 4 pojedinačna muški-muški RCA kabla (Savet: ako imate 2 dvostruka muški-muški RCA kabla, možete ih podeliti po sredini da biste dobili 4 singla), povežite levi kanal do sabvufera i levi kanal do zvučnika.
Koristeći druga 2 muški-muški RCA kabla, vodite jedan desni kanal do zvučnika, a jedan desni kanal do subvoofera.

Dual audio bluetoothOvo je moguće, ali samo ako audio izvor ima mogućnosti za dvostruku Bluetooth vezu. Proverite u uputstvu za upotrebu svog Bluetooth uređaja ili proizvođača, da biste videli da li ima mogućnost dvostrukog Bluetooth zvuka. Ako vaš uređaj nema ovu mogućnost, možete kupiti eksterni Bluetooth razdelni predajnik od mnogih prodavaca.

1. Uverite se da je izabran Bluetooth ulaz, to možete da uradite na jedan od dva načina. Pomoću daljinskog upravljača za zvučnik pritisnite dugme sa simbolom Bluetooth ili kliknite na dugme za jačinu zvuka na kontrolnom zvučniku, da biste se kretali kroz ulaze. Ako zvučnici imaju LED indikator, svetlo će postati plavo, ako imaju ekran, pojaviće se Bluetooth simbol, sada ćete moći da uparite uređaj. Ako možete da uparite, ali i dalje ne dobijate zvuk, proverite da li je jačina zvuka pojačana i na Bluetooth uređaju i na zvučnicima.

2. Isključite sve prethodno uparene uređaje. Pritisnite i držite dugme za jačinu zvuka na kontrolnom zvučniku 2-5 sekundi. Zatim uparite sa zvučnicima sa svog Bluetooth uređaja.

3, Pokušajte da resetujete Bluetooth čip na fabrička podešavanja. Isključite zvučnike na najmanje deset minuta kako biste omogućili da se kondenzatori potpuno isprazne. Zatim ponovo uključite zvučnike, izaberite Bluetooth ulaz i uparite svoj uređaj sa zvučnicima.

*Ako ništa od gore navedenog ne reši problem, onda je najverovatnije problem sa Bluetooth čipom zvučnika i zvučnici će morati da se zamene.

Da bi zaštitili sebe (i vaše uši) od glasnog udara, zvučnici koriste postavku za pamćenje jačine zvuka, koja se uključuje od 20% do 60% niže jačine zvuka, u zavisnosti od toga koliko su bili glasni kada su poslednji put isključeni.

1. Proverite da li je optički ulaz izabran na zvučnicima, za zvučnike sa LED indikatorom svetlo će biti crveno, za zvučnike sa ekranom će se prikazati OPT.

2. Edifier zvučnici koriste pulsno-kodnu modulaciju ili PCM kao optički/digitalni ulazni signal. Televizori sa optičkim audio izlazom će imati opciju da prebace optički/digitalni izlaz na PCM. Ovo se obično može uraditi ulaskom u audio podešavanja ili napredna podešavanja zvuka u TV meniju. Ako ne možete da pronađete podešavanje za vaš određeni brend i model TV-a, kontaktirajte proizvođača, on će lako moći da vas provede kroz proces prelaska na PCM.

1. Da li su zvučnici uključeni u ispravnu utičnicu i da li je glavni prekidač za napajanje na aktivnom zvučniku uključen? Možete li isprobati zvučnike sa nekoliko različitih utičnica? Da li se LED indikator na zvučniku više ne uključuje kada to uradite?

2. Ako se zvučnici uključuju, možete li pokušati da ih koristite sa nekoliko različitih ulaza i audio izvora, da vidite da li možete da ih naterate da reprodukuju? Takođe, proverite da li je ulaz koji koristite za povezivanje sa zvučnicima izabran pomoću daljinskog upravljača ili dugmeta za jačinu zvuka.

*Ako se zvučnici ne uključu nakon što proverite prekidač za napajanje i proverite da li utičnica radi, unutrašnje napajanje je najverovatnije loše i zvučnici će morati da se zamene ako su pod garancijom.

Većina Bluetooth prijemnika ima samo Bluetooth ulaz, što znači da možete da strimujete sa svog audio uređaja na prijemnik, i on će emitovati zvuk preko žičane veze. Neki prijemnici imaju Bluetooth izlaz, ali to nije uobičajeno. Proverite kod proizvođača prijemnika da li vaš model ima Bluetooth izlaz.

Zvučnici prekidaju vezu sa Bluetoothom. Da biste ga ponovo uključili i imali mogućnost uparivanja sa zvučnicima ovo su koraci:
1. Pronađite dugme za jačinu zvuka na aktivnom zvučniku.
2. Pritisnite dugme za jačinu zvuka veoma brzo, kao da kliknete mišem na računaru.
3. Svakim klikom promenićete izvor zvuka. Kada indikatorska LED lampica postane plava, Bluetooth ulaz će biti izabran.
4. Uparite svoj uređaj sa zvučnicima.

Izvor zvuka možete da menjate tako što ćete brzo kliknuti na dugme za jačinu zvuka na kontrolnom zvučniku. Tako ćete se kretati kroz različite ulaze.

Prvo proverite da li vaš uređaj zahteva ažuriranje upravljačkog programa. Ako ne, onda je to često problem sa operativnim sistemom, a ne sa samim proizvodima.

Predlažemo da kontaktirate Windows podršku za pomoć. Možete posetiti njihovu stranicu za pomoć i kliknuti na „Kontaktiraj podršku“ ispod dugmeta aplikacije „Pomoć“: https://support.microsoft.com/ en-us/contactus/

Za punu međunarodnu listu Microsoft brojeva podrške, posetite ovu stranicu: https://support.microsoft.com/en-us/help/4051701/global-customer-service-phone-numbers

1. Proverite da li je izabran USB ulaz. USB će biti prikazan na ulaznom ekranu kontrolnih zvučnika.
2. Za Mac korisnike, otvorite „Sistem Preferences“, izaberite karticu „Sound“ i izaberite Edifier zvučnike kao trenutni audio izlazni uređaj.
3. Za korisnike operativnog sistema Microsoft Windows 7/10, preuzmite i instalirajte Windows audio drajvere.

Uputstvo za rešavanje problema sa USB zvukom možete pogledati na ovoj stranici: https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/audio/usb-audio-not-playing.
Upravljački programi se mogu naći ovde: https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/audio/usb-2-0-audio-drivers
NAPOMENA: ako je moguće, uključite link do XMOS audio drajvera ovde. Zatim otvorite kontrolnu tablu, izaberite „Zvuk“ i podesite audio izlazni uređaj na Edifier zvučnike ili XMOS USB Audio.

Onemogućite funkciju apsolutne jačine zvuka na računaru prateći ove korake:
1. Otvorite Windows Registry (potražite regedit.eke).
2. Kliknite na Computer>HKEY_LOCAL_MACHINE>SISTEM>ControlSet001>Control>Bluetooth>Audio>AVRCP>CT
3. Zatim kliknite na DisableAbsoluteVolume i postavite vrednost na 1

Moraćete da onemogućite apsolutnu jačinu zvuka na telefonu. Prvo omogućite opcije za programere. Da biste to uradili, idite na Podešavanja uređaja, zatim pomerite nadole i izaberite „O telefonu“. Odatle dodirnite „Informacije o softveru“ i pronađite unos „Broj izgradnje“. Kada ga pronađete, dodirnite „Broj izgradnje“ sedam puta u brzom nizu, opcije programera će tada biti dostupne u meniju podešavanja telefona. Idite u opcije za programere i uključite dugme za „onemogući apsolutnu jačinu zvuka“. Ponovo pokrenite telefon i ovo bi trebalo da vam omogući da kontrolišete jačinu zvučnika sa telefona.

Ovaj problem je obično uzrokovan problemom praćenja na gramofonu. Da biste proverili da li je greška u gramofonu ili u zvučnicima, okrenite RCA utičnice na kontrolnom zvučniku, crveno na belo i belo na crveno. Ako se problem sada pojavi na drugom zvučniku, kriv je gramofon. Obratite se proizvođaču gramofona za uputstva o tome kako pravilno podesiti praćenje. Ako problem ostane na istom kanalu, to je problem. Molimo kontaktirajte naš tim za korisničku podršku za rešavanje problema i pomoć.

Zvučnici sa sopstvenim napajanjem zahtevaju pretpojačalo da pojačaju fono signal na linijski nivo. Mnogi moderni gramofoni dolaze sa ugrađenim promenljivim pretpojačalom. Obično je prekidač za uključivanje pretpojačala ili na zadnjoj strani gramofona ili ispod ploče. Prekidač je najčešće označen kao Phono/Line, moraće da bude u poziciji Line. Da biste saznali da li vaš gramofon ima ugrađeno pretpojačalo, pogledajte uputstvo za upotrebu ili kontaktirajte proizvođača.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostavite odgovor

Sadržaj
DinaCard
MasterCard
Maestro
American Express
Visa
Korpa
Odaberi model

Ostavićete za sobom punu korpu?

Unesite svoje podatke da biste sačuvali sadržaj svoje korpe za kasnije. Ko zna, možda dobijete popust?

Scroll to Top
Ne propusti akcije i nove proizvode! Prijavi se na Stereokod bilten.
What Our Clients Say
69 recenzija
0
VAŠA KORPA
  • No products in the cart.