Imate li pitanje?
Kategorije
< Sve teme
Štampaj

Detaljni vodič za povezivanje zvučnika na optiku, Bluetooth i AUX

Svi volimo muziku i uživamo u njoj, a Edifier zvučnici nam to omogućavaju. Ako ste ikada proveli vreme proučavajući ulaze na svojim audio izvorima pokušavajući da shvatite kako da pravilno povežete zvučnike, ovaj vodič je za vas. Sve nedoumice ćemo razbiti jednom zauvek, da bismo objasnili kako da povežete Edifier zvučnike preko sledećih ulaza: kabel zvučnika, izvor napajanja, Bluetooth, optički, koaksijalni i AUX/RCA. Ne morate da budete tehnički stručnjak da povežete zvučnike kada znate kako to da uradite, jednostavno je kao umetanje utiikača u utičnicu.

1 R1700BTs

1. Uključite zvučnik u struju

Prvo što treba da uradite je da skinete plastičnu zaštitnu kapicu za zupce. Mnogi ljudi zaborave da to urade i misle da utikač nije ispravan. Nakon toga, povežite Edifier zvučnike na izvor napajanja, kao što je utičnica, koristeći kabl za napajanje i uključite prekidač za napajanje, zvučnici bi trebalo da budu spremni za rad.

6 1200 675

2. Kako povezati Edifier zvučnike pomoću kablova

a. Normalni kabel za povezivanje zvučnika:
Povežite aktivni zvučnik i pasivni zvučnik pomoću priloženog kabla za povezivanje zvučnika.

b. R1280T/R1280Ts kabl za povezivanje zvučnika
Povežite aktivni zvučnik i pasivni zvučnik pomoću priloženog kabela za povezivanje zvučnika. (Zlatni kabel za stezaljku crvene žice, a srebrni kabel za crnu).

c. Nisu potrebne žice za povezivanje zvučnika
Veoma retko ćete naći zvučnike koji se mogu pohvaliti bežičnom vezom. Ovaj primer možete videti u našem S3000PRO. Pratite uputstvo za upotrebu.

D12 Bluetooth Speaker 1200 675

3. Bluetooth (uverite se da vaši audio izvori imaju Bluetooth)

Bluetooth je najpopularniji izbor za povezivanje audio uređaja sa zvučnicima. Iako kvalitet zvuka nije tako dobar kao žičana veza, faktor pogodnosti je mnogima važan. Želimo da puštamo svoju muziku preko pametnih telefona, jer imamo liste pesama koje se nalaze servisima za striming, kao što su Apple Music, Spotify, Amazon Music itd.

Korak 1.
Uključite Edifier zvučnike i prebacite se na Bluetooth režim pritiskom na dugme Bluetooth na daljinskom ili pritiskom na „podešavanje jačine zvuka/selektor ulaza“ na zadnjoj ploči aktivnog zvučnika, dok LED indikator ne postane plav.

Korak 2.
Podesite svoj ulazni uređaj da traži Bluetooth uređaj i izaberite model Edifier zvučnika, kao što je „EDIFIER R1280DBs“.

Korak 3.
Uparite svoj uređaj sa Edifier zvučnikom.

Korak 4.
Pustite zvuk na svom uređaju i podesite jačinu zvuka na željeni nivo.

2 Connecting Speakers Together 1

4. Povežite se pomoću optičkog kabla

Podesite kućni bioskop ili audio sistem pomoću optičkog audio kabla, da biste dobili zvuk visokog kvaliteta.

Korak 1.
Pritisnite dugme „podešavanje jačine zvuka/selektor ulaza“ na aktivnom zvučniku ili pritisnite taster „OPT“ na daljinskom upravljaču da biste izabrali optički ulaz. Indikator postaje crven.

Korak 2.
Povežite optički ulazni port na aktivnom zvučniku sa vašim audio izvorom pomoću optičkog ulaznog kabla.

Korak 3.
Pustite muziku i podesite željenu jačinu zvuka.

Napomena: Samo standardni PCM audio signali (44,1KHz/48KHz/96KHz/192KHz) funkcionišu u optičkom/koaksijalnom režimu i audio signal varira od zvučnika do zvučnika. Molimo vas da još jednom proverite frekvenciju koja je podržana pre nego što pokušate da koristite određenu frekvenciju.

5. Povežite se koaksijalnim kabelom

Koaksijalni kabel teoretski može proizvesti vrhunski zvuk sa svojim većim propusnim opsegom.

Korak 1.
Pritisnite dugme „podešavanje jačine zvuka/selektor ulaza“ na aktivnom zvučniku ili pritisnite taster „COX“ na daljinskom upravljaču, da izaberete koaksijalni ulaz. Indikator postaje crven.

Korak 2.
Povežite koaksijalni ulazni port na aktivnom zvučniku sa vašim audio izvorom pomoću koaksijalnog kabla.

Korak 3.
Pustite muziku i podesite željenu jačinu zvuka.

Napomena: Samo standardni PCM audio signali (44,1KHz/48KHz/96KHz/192KHz) funkcionišu u optičkom/koaksijalnom režimu i audio signal varira od zvučnika do zvučnika. Molimo vas da još jednom proverite frekvenciju koja je podržana pre nego što pokušate da koristite određenu frekvenciju.

5 R1280DBs

6. Kako spojiti AUX/RCA kabel na Edifier zvučnike

Edifier zvučnici se mogu direktno povezati na audio uređaje koji imaju kompatibilnu audio izlaznu vezu od 3,5 mm, kao što su vaši MP3 plejeri, mobilni telefoni ili tableti.

Korak 1.
Pritisnite dugme „AUX ili Line in1/Line in2” na daljinskom upravljaču ili dugme za „podešavanje jačine zvuka/selektor ulaza” na aktivnom zvučniku da izaberete ulaz AUX ili Line-in 1/Line-in 2. Indikator postaje zelen.

Korak 2.
Povežite izvor zvuka (kao što je mobilni telefon, tablet, itd.) na AUX ili Line In1/Line In2 ulaz na zadnjoj ploči aktivnog zvučnika pomoću audio kabla od 3,5 mm do RCA.

Korak 3.
Pustite muziku i podesite željenu jačinu zvuka.

Time se završava ovaj vodič. Nadamo se da će vam ove informacije biti korisne i da sada znate šta da radite kada želite da postavite kućni bioskop ili želite da slušate svoju omiljenu muziku preko Edifier zvučnika bežično ili ožičeno.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostavite odgovor

Sadržaj
Korpa
Odaberi model
Scroll to Top
Ne propusti akcije i nove proizvode! Prijavi se na Stereokod bilten.
Independently verified
43 recenzije
0
VAŠA KORPA
  • No products in the cart.