Imate li pitanje?
Kategorije
< Sve teme
Štampaj

ANC (Active Noise Cancellation)

Aktivno poništavanje buke

Aktivno poništavanje buke (ANC) koristi zvučnike koji poništavaju buku za smanjenje neželjene pozadinske buke.

Sistem je zasnovan na mikrofonima koji „slušaju“ zvukove izvan i unutar slušalica, ANC čipsetu koji invertuje zvučne talase i zvučniku unutar slušalica koji neutrališu zvučne talase koji poništavaju spoljašnji zvuk. Otprilike, kao da uzmete +2 spolja i dodate -2 unutra da dobijete nulu.

ANC grafički prikaz

Aktivno poništavanje buke može se obraditi preko ANC čipseta koristeći:

  1. ANC sistem sa naprednim protokom ima mikrofon koji se nalazi na spoljašnjoj strani slušalica;
  2. ANC sistem sa povratnom spregom ima mikrofon koji se nalazi na unutrašnjoj strani slušalica;
  3. hibridni ANC sistem je kombinacija ANC sistema sa prosleđivanjem i povratnom spregom.

Tipovi i postavke poništavanja buke

Vaše slušalice sa sistemom za poništavanje buke mogu raditi na više načina. 

Pasivno poništavanje buke

Pasivno poništavanje buke koristi dobro dizajnirane školjk slušalica da zapečati neželjenu buku. Ovo se koristi i za naglavne slušalica i za bubice, gde same slušalice eliminišu okolnu buku.

Aktivno poništavanje buke

Aktivno poništavanje buke koristi mikrofone i zvučnike za smanjenje pozadinske i okolne buke. Ovo je najpoznatiji tip, i uglavnom se koristi u naglavnim slušalicama. Tehnologija je postala toliko mala i energetski efikasna  da se može koristiti u pravim bežičnim bubicama.

Adaptivno aktivno poništavanje buke

Adaptivno aktivno poništavanje buke koristi mikrofone i zvučnike za automatsko prilagođavanje spoljnom okruženju. Ovo je sofisticiraniji tip ANC-a, gde se nivo poništavanja buke digitalno prilagođava okruženju.

Podesivo aktivno poništavanje buke

Podesivo aktivno poništavanje buke vam omogućava da ručno promenite količinu pozadinske buke koju čujete  podešavanjem nivoa poništavanja buke. Ovo je korisno kada želite da imate potpunu kontrolu.

Transparentni režim

Transparentni režim vam omogućava da se lako vratite u svet oko sebe, bez isključivanja muzike ili vađenja slušalica iz ušiju.

Prilagodljivi režim transparentnosti

Prilagodljivi režim transparentnosti vam omogućava da promenite koliko spoljašnje buke želite da propustite, bez isključivanja muzike.

Podesivi sopstveni glas

Podesivi sopstveni glas vam omogućava da kontrolišete koliko biste želeli da čujete sopstveni glas tokom, npr. konferencijskih poziva, dok koristite ANC.

Putovanje sa ANC-om

Bez obzira da li želite da provedete putovanje prateći podcast, slušajući svoj omiljeni album ili jednostavno blokirate buku oko sebe kako biste mogli da uživate u putovanju u tišini, slušalice sa ANC-om će vam pomoći da stignete tamo. Omogućavanje ANC-a na slušalicama povećaće potrošnju baterije. Dakle, ako ne brinete previše o buci kada ste na dugom putovanju, možete isključiti ANC, da biste uštedeli bateriju. Najbolji izbor za letenje bi bile slušalice sa hibridnim ANC-om, jer će delovati i na buku niske frekvencije – poput duboke tutnjave aviona – i na višim frekvencijama poput ljudskih glasova, pomažući vam da se isključite iz prepunog aviona i uključite u sopstveni lični zvučni pejzaž.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostavite odgovor

Sadržaj
Korpa
Odaberi model
Scroll to Top
Ne propusti akcije i nove proizvode! Prijavi se na Stereokod bilten.
Independently verified
43 recenzije
0
VAŠA KORPA
  • No products in the cart.