Moderan zvuk - klasičan dizajn

R1280DBs aktivni bluetooth bookshelf zvučnici

R1280DBs Soundfield Spacializer

Soundfield Spacializer

Omogućava ovim monitorima bliskog polja da proizvode panoramsku zvučnu pozornicu

Ikona bluetooth veza

Bluetooth povezivanje

Bluetooth 5.0 vam omogućava da bežično emitujete zvuk vrhunskog kvaliteta sa telefona, tableta ili laptopa.

daljinski upravljač

Daljinski upravljač

Daljinski upravljač praktično kontroliše sve funkcije (podešavanje jačine zvuka, isključivanje/uključivanje zvuka, prekidač ulaza i proširenje zvučnog polja).

, ,

Edifier R1280DBs

(3 recenzije korisnika)

17.990,00 рсд - sa PDV

Moderan zvuk – klasičan dizajn

  • Bluetooth 5.0
  • Prednji bas refleks otvor
  • Više ulaza: optički, koaksijalni, Bluetooth, Dual RCA
  • Izlaz za subwoofer
  • Daljinski upravljač
PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova
Šifra proizvoda: ED_R1280DBS Kategorije: , ,
Brend:Edifier

R1280 je najpopularnija i najprodavanija serija Edifier zvučnika, a model R1280DB najtraženiji zbog svoje raznovrsne funkcionalnosti i odličnog zvuka. R1280DBs je najnovija verzija u ovoj seriji, koja donosi novine, poput podrške za subwoofer, najnoviju verziju Bluetooth-a i Soundfield Spacializer, koji iskustvo kućnog bioskopa podiže na viši nivo.

Sada sa podrškom za sabvufer

Edifier R1280DBs je naslednik najpopularnijeg modela Edifier R1280DB. Uz vrhunski kvalitet zvuka kao i prethodni model, R1280DBs sada dolazi sa konektorom za subwoofer (na primer, Edifier T5) i poboljšanom Bluetooth 5.0 vezom! Najbolji izbor za korišćenje sa TV-om, laptopom, tabletom, pametnim telefonom ili računarom.

Aktivni zvučnici studijskog kvaliteta

HiFi stereo aktivni zvučnici studijskog kvaliteta sa Bluetooth vezom i analognim ulazima (RCA). Upravljanje je moguće putem lako dostupnih kontrola sa strane zvučnika ili pomoću daljinskog upravljača koji dolazi sa zvučnicima. Ove zvučne kutije imaju ugrađeno pojačalo, ne zahtevaju dodatnu opremu ili pojačalo, a kutija dolazi sa svim potrebnim kablovima za njihovo povezivanje sa izvorom po želji.

Mnogo muzike za malo para

Edifier R1280DBs još jednom dokazuje da ne morate da izdvajate mnogo novca za odličan zvuk. U to bi moglo biti teško poverovati, s obzirom da skuplji brendovi dominiraju na listi najboljih zvučnika, ali ti brendovi nisu jedini koji zvuče kako treba. Ovaj pristupačan par bookshelf zvučnika u kompaktnom pakovanju isporučuje bogat, jasan i prodoran zvuk sa dobrom definicijom zvuka i nekoliko dodatnih funkcija.

Prethodnik modela R1280DBs, serija Edifier R1280, već je neko vreme poznata po svom prelepom kvalitetu zvuka za mnogo nižoj ceni, međutim Edifier R1280DBs je unapredio svoju igru na više načina: ima širi frekventni odziv od R1280Ts i R1280DB, pružajući korisnicima jasniji, detaljniji i bolje definisan zvuk koji ćete teško pronaći u drugim zvučnicima za police u istom cenovnom rangu.

Klasičan i elegantan dizajn

Deo šarma Edifier R1280DBs je njegov dizajn. Kompaktni i minimalistički, ali elegantni i besprekorni, ovi zvučnici za police će se uklopiti u bilo koji dom ili okruženje.

Kućni bioskop

Budući da je Edifier R1280DBs par poličnih zvučnika sa napajanjem, njegovo podešavanje je prilično jednostavno:  uključite ga u utičnicu, povežete dva zvučnika pomoću priloženog kabla za povezivanje zvučnika i povežete aktivni zvučnik sa televizorom preko dostupnog  porta ili priključka. Samo zapamtite da izaberete odgovarajući ulaz pomoću daljinskog upravljača.

Muzika s telefona

Povezivanje mobilnog uređaja preko Bluetootha je takođe neverovatno lako, ako želite i da budete bežični. Samo podesite ulaz zvučnika na Bluetooth pomoću daljinskog upravljača i prođite kroz uobičajene korake povezivanja preko Bluetootha na svom uređaju.

Zabava bez granica

Naravno, sa optičkim audio portom i koaksijalnim ulazom koji spajaju dvostruke RCA ulaze, možete fizički da povežete ove zvučnike sa četiri različita uređaja. To ne samo da ga čini savršenim dodatkom malom centru za zabavu u kojem se mogu nalaziti PlayStation ili Xsbox, gramofon i DVD plejer, već unosi dodatni komfor u vaš kutak za uživanje.

Budite lenji – može vam se

Ko još voli da ustaje i premešta konektore na poleđini medijskih konzola da bi isključio i ponovo povezao stvari prilikom svake promene uređaja? Uzmite u obzir daljinski, koji ima odvojeno dugme za RCA ulaze i drugo za optičke i koaksijalne ulaze, i nikada više nećete morati da ustanete sa svog udobnog kauča.

Perfomanse

Ako elegantni dizajn Edifiera R1280DB, jednostavno podešavanje, brojne opcija ulaza i izlaz za vufer nisu dovoljni da vas ubede, njegove solidne performanse hoće. Ove polične zvučne kutije, ukupne snage od 42W, proizvode odličan kvalitet zvuka sa dosta headrooma, što znači da su dovoljno snažni da se zvuk neće izobličiti pri većoj jačini zvuka. Ali, ono što je najprivlačnije kod njih je to što isporučuju mnogo nižih srednjih frekvencija i dobru količinu high-end zvuka koji je podjednako bogat i pun, koliko je oštar i detaljan.

Soundfield Spacializer kao šlag na tortu

Ne preporučujemo da ovu funkciju koristite dok slušate muziku. Međutim, Soundfield Spacializer filmove i TV emisije čini mnogo filmskijim. S obzirom da Sound Spacializer, kako kažu u Edifieru, „proizvodi panoramsku zvučnu pozornicu“, nije iznenađujuće što zvuči bolje kada gledate filmove, nego kad slušate muziku.

Težina 5,6 kg
Dimenzije 196 × 146 × 234 cm
Proizvođač

Boja

,

Verzija Bluetootha

Daljinski upravljač

Da

Način povezivanja

, , , ,

Izlazi

Bas jedinica

4 inch (116mm)

Visokotonci

Visokotonac od svilene kupole Ø 13 mm

Frekventni raspon

55Hz-20KHz

Izlazna snaga

L/D: 21W+21W

Nivo buke

≤25dB(A)

Odnos signal/šum dB(A)

L/D: 85dB (A)

Ulazna osetljivost

LINE IN1: R/L:450±50mV, LINE IN2: R/L:550±50mV, OPT/COA R/L: 500±50mFFS, Bluetooth: R/L:700±50mFFS

FAQ

FAQ - Edifier zvučnici - povezivanje sa subwooferom - rca y razdelnikDa, možete da koristite sabvufer sa našim aktivnim zvučnicima, ali sabvufer takođe mora da bude aktivan. Biće vam potreban RCA Y-razdelnik. Od audio izvora pokrenite jedan set RCA do zvučnika, a drugi set RCA do subwoofera. Imajte na umu da zvučnici bez sub-izlaza nemaju niskopropusni filter, tako da će nastaviti da reprodukuju bas frekvencije kada su povezani na subwoofer.

Od izvora ćete želeti da izvučete 2 jednostruka muška RCA razdelnika na dva ženska RCA razdelnika, jedan u levom kanalu, jedan u desnom kanalu.

Koristeći 4 pojedinačna muški-muški RCA kabla (Savet: ako imate 2 dvostruka muški-muški RCA kabla, možete ih podeliti po sredini da biste dobili 4 singla), povežite levi kanal do sabvufera i levi kanal do zvučnika.
Koristeći druga 2 muški-muški RCA kabla, vodite jedan desni kanal do zvučnika, a jedan desni kanal do subvoofera.

Dual audio bluetoothOvo je moguće, ali samo ako audio izvor ima mogućnosti za dvostruku Bluetooth vezu. Proverite u uputstvu za upotrebu svog Bluetooth uređaja ili proizvođača, da biste videli da li ima mogućnost dvostrukog Bluetooth zvuka. Ako vaš uređaj nema ovu mogućnost, možete kupiti eksterni Bluetooth razdelni predajnik od mnogih prodavaca.

1. Uverite se da je izabran Bluetooth ulaz, to možete da uradite na jedan od dva načina. Pomoću daljinskog upravljača za zvučnik pritisnite dugme sa simbolom Bluetooth ili kliknite na dugme za jačinu zvuka na kontrolnom zvučniku, da biste se kretali kroz ulaze. Ako zvučnici imaju LED indikator, svetlo će postati plavo, ako imaju ekran, pojaviće se Bluetooth simbol, sada ćete moći da uparite uređaj. Ako možete da uparite, ali i dalje ne dobijate zvuk, proverite da li je jačina zvuka pojačana i na Bluetooth uređaju i na zvučnicima.

2. Isključite sve prethodno uparene uređaje. Pritisnite i držite dugme za jačinu zvuka na kontrolnom zvučniku 2-5 sekundi. Zatim uparite sa zvučnicima sa svog Bluetooth uređaja.

3, Pokušajte da resetujete Bluetooth čip na fabrička podešavanja. Isključite zvučnike na najmanje deset minuta kako biste omogućili da se kondenzatori potpuno isprazne. Zatim ponovo uključite zvučnike, izaberite Bluetooth ulaz i uparite svoj uređaj sa zvučnicima.

*Ako ništa od gore navedenog ne reši problem, onda je najverovatnije problem sa Bluetooth čipom zvučnika i zvučnici će morati da se zamene.

Da bi zaštitili sebe (i vaše uši) od glasnog udara, zvučnici koriste postavku za pamćenje jačine zvuka, koja se uključuje od 20% do 60% niže jačine zvuka, u zavisnosti od toga koliko su bili glasni kada su poslednji put isključeni.

1. Proverite da li je optički ulaz izabran na zvučnicima, za zvučnike sa LED indikatorom svetlo će biti crveno, za zvučnike sa ekranom će se prikazati OPT.

2. Edifier zvučnici koriste pulsno-kodnu modulaciju ili PCM kao optički/digitalni ulazni signal. Televizori sa optičkim audio izlazom će imati opciju da prebace optički/digitalni izlaz na PCM. Ovo se obično može uraditi ulaskom u audio podešavanja ili napredna podešavanja zvuka u TV meniju. Ako ne možete da pronađete podešavanje za vaš određeni brend i model TV-a, kontaktirajte proizvođača, on će lako moći da vas provede kroz proces prelaska na PCM.

1. Da li su zvučnici uključeni u ispravnu utičnicu i da li je glavni prekidač za napajanje na aktivnom zvučniku uključen? Možete li isprobati zvučnike sa nekoliko različitih utičnica? Da li se LED indikator na zvučniku više ne uključuje kada to uradite?

2. Ako se zvučnici uključuju, možete li pokušati da ih koristite sa nekoliko različitih ulaza i audio izvora, da vidite da li možete da ih naterate da reprodukuju? Takođe, proverite da li je ulaz koji koristite za povezivanje sa zvučnicima izabran pomoću daljinskog upravljača ili dugmeta za jačinu zvuka.

*Ako se zvučnici ne uključu nakon što proverite prekidač za napajanje i proverite da li utičnica radi, unutrašnje napajanje je najverovatnije loše i zvučnici će morati da se zamene ako su pod garancijom.

Većina Bluetooth prijemnika ima samo Bluetooth ulaz, što znači da možete da strimujete sa svog audio uređaja na prijemnik, i on će emitovati zvuk preko žičane veze. Neki prijemnici imaju Bluetooth izlaz, ali to nije uobičajeno. Proverite kod proizvođača prijemnika da li vaš model ima Bluetooth izlaz.

Zvučnici prekidaju vezu sa Bluetoothom. Da biste ga ponovo uključili i imali mogućnost uparivanja sa zvučnicima ovo su koraci:
1. Pronađite dugme za jačinu zvuka na aktivnom zvučniku.
2. Pritisnite dugme za jačinu zvuka veoma brzo, kao da kliknete mišem na računaru.
3. Svakim klikom promenićete izvor zvuka. Kada indikatorska LED lampica postane plava, Bluetooth ulaz će biti izabran.
4. Uparite svoj uređaj sa zvučnicima.

Izvor zvuka možete da menjate tako što ćete brzo kliknuti na dugme za jačinu zvuka na kontrolnom zvučniku. Tako ćete se kretati kroz različite ulaze.

Prvo proverite da li vaš uređaj zahteva ažuriranje upravljačkog programa. Ako ne, onda je to često problem sa operativnim sistemom, a ne sa samim proizvodima.

Predlažemo da kontaktirate Windows podršku za pomoć. Možete posetiti njihovu stranicu za pomoć i kliknuti na „Kontaktiraj podršku“ ispod dugmeta aplikacije „Pomoć“: https://support.microsoft.com/ en-us/contactus/

Za punu međunarodnu listu Microsoft brojeva podrške, posetite ovu stranicu: https://support.microsoft.com/en-us/help/4051701/global-customer-service-phone-numbers

1. Proverite da li je izabran USB ulaz. USB će biti prikazan na ulaznom ekranu kontrolnih zvučnika.
2. Za Mac korisnike, otvorite „Sistem Preferences“, izaberite karticu „Sound“ i izaberite Edifier zvučnike kao trenutni audio izlazni uređaj.
3. Za korisnike operativnog sistema Microsoft Windows 7/10, preuzmite i instalirajte Windows audio drajvere.

Uputstvo za rešavanje problema sa USB zvukom možete pogledati na ovoj stranici: https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/audio/usb-audio-not-playing.
Upravljački programi se mogu naći ovde: https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/audio/usb-2-0-audio-drivers
NAPOMENA: ako je moguće, uključite link do XMOS audio drajvera ovde. Zatim otvorite kontrolnu tablu, izaberite „Zvuk“ i podesite audio izlazni uređaj na Edifier zvučnike ili XMOS USB Audio.

Onemogućite funkciju apsolutne jačine zvuka na računaru prateći ove korake:
1. Otvorite Windows Registry (potražite regedit.eke).
2. Kliknite na Computer>HKEY_LOCAL_MACHINE>SISTEM>ControlSet001>Control>Bluetooth>Audio>AVRCP>CT
3. Zatim kliknite na DisableAbsoluteVolume i postavite vrednost na 1

Moraćete da onemogućite apsolutnu jačinu zvuka na telefonu. Prvo omogućite opcije za programere. Da biste to uradili, idite na Podešavanja uređaja, zatim pomerite nadole i izaberite „O telefonu“. Odatle dodirnite „Informacije o softveru“ i pronađite unos „Broj izgradnje“. Kada ga pronađete, dodirnite „Broj izgradnje“ sedam puta u brzom nizu, opcije programera će tada biti dostupne u meniju podešavanja telefona. Idite u opcije za programere i uključite dugme za „onemogući apsolutnu jačinu zvuka“. Ponovo pokrenite telefon i ovo bi trebalo da vam omogući da kontrolišete jačinu zvučnika sa telefona.

Ovaj problem je obično uzrokovan problemom praćenja na gramofonu. Da biste proverili da li je greška u gramofonu ili u zvučnicima, okrenite RCA utičnice na kontrolnom zvučniku, crveno na belo i belo na crveno. Ako se problem sada pojavi na drugom zvučniku, kriv je gramofon. Obratite se proizvođaču gramofona za uputstva o tome kako pravilno podesiti praćenje. Ako problem ostane na istom kanalu, to je problem. Molimo kontaktirajte naš tim za korisničku podršku za rešavanje problema i pomoć.

Zvučnici sa sopstvenim napajanjem zahtevaju pretpojačalo da pojačaju fono signal na linijski nivo. Mnogi moderni gramofoni dolaze sa ugrađenim promenljivim pretpojačalom. Obično je prekidač za uključivanje pretpojačala ili na zadnjoj strani gramofona ili ispod ploče. Prekidač je najčešće označen kao Phono/Line, moraće da bude u poziciji Line. Da biste saznali da li vaš gramofon ima ugrađeno pretpojačalo, pogledajte uputstvo za upotrebu ili kontaktirajte proizvođača.

Video

3 recenzije za Edifier R1280DBs

5,0
Na osnovu 3 recenzije
5 zvezdica
100
100%
4 zvezdice
0%
3 zvezdice
0%
2 zvezdice
0%
1 zvezdica
0%
1-3 of 3 reviews
  1. Vrh zvučnici! Za ovaj novac boljih nema

  2. Zvučnici su mi povezani sa gramofonom Audio Technica koji ima phono preamp i sa kasetofonom i zvuče vrhunski, imam dovoljno Bass-a za prostoriju gde slušam. Često povezujem bluetooth i tu zvuči odlično.

  3. Vrh za te pare

Dodaj recenziju

Otkaži

P & O

Još uvek nema pitanja

Postavite pitanje

Na vaše pitanje će odgovoriti predstavnik prodavnice ili drugi kupac.

Hvala Vam na postavljenom pitanju!

Vaše pitanje je prihvaćeno i biće odgovoreno uskoro. Molimo Vas da ne predajete ista pitanja više puta.

Greška

Warning

Dogodila se greška prilikom snimanja Vašeg pitanja. Molimo Vas prijavite grešku administratoru veb sajta. Dodatne informacije:

Dodajte odgovor

Hvala Vam na odgovoru!

Vaš odgovor je primljen i biće uskoro objavljen. Molimo Vas ne šaljite ponovo isti odgovor.

Greška

Warning

Dogodila se greška prilikom snimanja Vašeg pitanja. Molimo Vas prijavite grešku administratoru veb sajta. Dodatne informacije:

Korpa
Odaberi model

Ostavićete za sobom punu korpu?

Unesite svoje podatke da biste sačuvali sadržaj svoje korpe za kasnije. Ko zna, možda dobijete popust?

Scroll to Top
Ne propusti akcije i nove proizvode! Prijavi se na Stereokod bilten.
What Our Clients Say
69 recenzija
0
VAŠA KORPA
  • No products in the cart.